Ziua Europei la Biblioteca Judeţeană Vrancea

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit cu prilejul zilei de 9 mai –  ZIUA EUROPEI, expoziții de carte cu tematică europeană, info-chioșcuri cu materiale despre rolul și activitatea Parlamentului European , informații despre Uniunea Europeană şi atribuțiile acesteia.

Și în acest an,  ca urmare a colaborării și a parteneriatelor încheiate cu Biroul Parlamentului European al României și Spațiul Comunitar European,  Biblioteca Județeană Vrancea a primit o donație de peste 600 materiale informative actualizate, cărți pentru copii,  broșuri, reviste informative pentru tineri, hărți, cărți poștale.

Cei interesați de informații europene sunt așteptați la bibliotecă unde vor putea găsi informații diverse pe teme europene : Cum funcționează Uniunea Europeană,  12 lecții despre Europa,  Europa sub lupă,  Călătorind  prin Europa,  Parlamentul European: vocea cetățenilor în Uniunea Europeană, Europa.Revistă informativă pentru tineri etc.

 Au fost organizate la toate sediile bibliotecii puncte de informare INFO EUROPA care se adresează tuturor membrilor comunității, în special tinerilor, pentru ca aceștia să-și cunoască drepturile și să aibă acces la diverse oportunități de studiu si formare profesională.

 În Biblioteca Județeană Vrancea, proiectul InfoEuropa a debutat în anul 2011 având un caracter permanent  în instituția noastră și se derulează prin organizarea unor acțiuni având ca scop diseminarea informațiilor privind  activitatea Parlamentului European şi a Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.