Vizita bibliotecarilor din Republica Moldova

Vineri, 22 septembrie, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea a primit vizita unui grup de 11 bibliotecari din Raionul Soroca, Republica Moldova, bibliotecari înscriși în Programul Novateca (echivalentul Programului Biblionet din România). Programul Novateca, din raionul Soroca, include 15 biblioteci: 3 orășenești și 12 sătești/comunale.

Bibliotecarii din rep. Moldova au vizitat secțiile bibliotecii și au fost interesați de serviciile oferite și în special de programele de voluntariat derulate în Vrancea.

Olaru Maria Cristina – coordonatorul Secției pentru copii și tineret le-a împârtășit din experiența bibliotecarilor vrânceni în lucrul cu voluntarii și a prezentat un scurt  istoric  al voluntariatului în biblioteca vrânceană și câteva din cele mai importante proiecte derulate, în ultima perioadă, cu sprijinul voluntarilor (Bibliovacanța, Raftul cu inițiativă, Bibliopovestașii, Școala părinților, cursuri de formare de formare a voluntarilor sau cursuri susținute de voluntari samd).

Bibliotecarii din republica Moldova au plecat spre Biblioteca Publică Boghești, unde Adriana Rusu, colega noastră, le-a prezentat  voluntarii din comună și proiectele derulate cu sprijinul lor.

2 Comentarii

  1. Ludmila Curoșu

    Fiind un membru al grupului din Moldova, țin să vă mulțumesc penrtu căldura sufletească , ospitalitatea Dumneavoastra. Sunteți persoane deosebite care vă iubiți meseria ce o faceți. Trebuie să recunosc, deși cu durere, noi bibliotecile din Moldova suntem la distanță de D-stră în cea ce privește condițiile din bib-ci,serviciile ce le prestăm.
    În urma acestei vizite o să facem tot posibilul, să întroducem metode noi , să oferim servicii cît mai diversificate comunității.
    Vă MULUMESC.

  2. Maria Olaru

    Mulțumim pentru frumoasele aprecieri, suntem convinse că veți reuși in curând să faceți tot ce vă propuneți. Ați văzut că resursele materiale nu trebuie să fie un impediment în tot ceea ce vreți să realizați și veți descoperi că aveți tot ce e nevoie la îndemână – dragostea față de meseria de bibliotecar și câteva ajutoare/ voluntari din oamenii cu suflet din comunitate. Vă îmbrățișăm și ne bucuram ca am avut ocazia sa cunoaștem oameni deosebiți ca dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.