“O istorie vorbită a poeziei” la BIBLIOTECĂ

Biblioteca  Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează joi, 21 martie, ora 17.00, .

O istorie vorbită a poeziei  –  atelier de poezie și de lectură publică  dedicat Zilei Internaționale a poeziei .

Cu acest prilej instituţia noastră a pregătit o expoziție ce reunește o selecție a poeziei românești și universale. Din aceste volume invitații noștri  – scriitori, bibliotecari, iubitori de poezie  –  vor alege poeme din lirica românească și universală pe care le vor împărtăși publicului prin  lectură.

In cadrul acestui eveniment va avea loc si premierea scriitorilor  aniversați prin  programul Aniversari culturale – scriitori vrânceni.

Vă invităm joi, 21 martie, ora 17,00, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene (sediul din strada Mr. Gh. Sava nr.4)  la atelierul  de poezie și de lectură publică O istorie vorbită a poeziei  pentru o redefinire  în cheie contemporană a poeziei și a valorilor sale estetice.

 

NOTA:

Data de 21 martie este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept  “Ziua internațională a poeziei”, ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea “Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină poezia,  și stabilirea unui dialog între aceasta și alte genuri ale creației.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.