LANSARE DE CARTE Mircea Dinutz – Editoriale Revista Pro Saeculum

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Colectivul de redacție al Revistei Pro Saeculum vă invită sâmbătă,  28 septembrie 2013, ora 12.00 la un moment omagial dedicat criticului literar Mircea Dinutz.

          Evenimentul găzduit de Sala de lectura a Bibliotecii Județene din str. Gh. Mr. Sava nr. 4 va cuprinde lansarea volumului, postum, Editoriale al autorului Mircea Dinutz și prezentarea numărului 5-6 al Revistei Pro Saeculum.

 Volumul Editoriale se bucură de o prefață semnată de doamna Maria Niţucritic literar, eseist, prozator și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

…“Un astfel de editorialist de elită a fost Mircea Dinutz, care a scris editoriale „ca la carte”, cu autoritatea dată de profesionalismul său și de probitatea morală – ca „măsură de aur” a unei vieți transformate în destin – cel de „formator de opinie”,  din intuiția și rafinamentul omului autentic de cultură.

Perioada când Mircea Dinutz a fost redactor-șef la revista „Pro Saeculum”, 2008-februarie 2013, a fost doar cam cât un cincinal, dar intensă cât o viață de om….”( Maria Niţu – critic literar)

          Pentru acest eveniment colectivul de bibliotecari  a pregătit expoziții dedicate criticului literar Mircea  Dinutz, cărturarul și omul de cultură care a avut  permanentă legătură și de suflet cu  biblioteca.

 

INVITATIE.doc-1 (1)-page-001

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.