La bibliotecă încep cursurile din Proiectul Școala Părinților

AFIS SCOALA PARINTILOR

Joi 1 octombrie, ora 17.00,  la Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea va acea loc prima întâlnire între specialiști și părinți în cadrul proiectului ȘCOALA PĂRINȚILOR.

La sesiunile de informare vor participa părinți (mame sau tătici) și bunici (care au în îngrijire nepoți – copii ai căror părinţi sunt plecați în străinătate) care vor să dezvolte o relație frumoasă părinte/bunic-copil sau întâmpină probleme legate de comunicare, comportament sau atitudine a copiilor.

În fiecare zi de joi, la ora  17.00, în perioada octombrie – decembrie , cei care doresc să participe la acest proiect sunt așteptați la Secția pentru copii și tineret (str. N. Titulescu nr. 12, tel. 0237/626646).

Prima sesiune de informare va fi susținută de Lavinia Budescu – psiholog specialist din cadrul DGASPC  Vrancea și va avea ca temă Situaţiile de impas parental şi  dificultăţile întâmpinate în cadrul relaţiei părinte – copil. Întâlnirea va fi interactivă  și va cuprinde  explicații și  exemplificări, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Părinții vor putea afla răspunsuri la întrebările şi provocările care apar frecvent în procesul de educare, din partea unei echipe de specialiști formată din medici, psihologi, pedagogi, consilieri antidrog și  polițiști.

Prin  Proiectul Școala Părinților se urmărește identificarea nevoilor de informare a părinților, oferirea de informații care să-i ajute pe părinţi în demersul  de educare a copiilor, încurajarea și promovarea implicării părinților ca parteneri în educarea copiilor, asumarea rolului activ și pozitiv al părinților în educarea copiilor, dezvoltarea competenţelor și abilităților educative ale părinților și deprinderea părinților cu tehnici de abordare a problemelor pentru depășirea anumitor situații  pe care le întâmpină în această relație.  (bibl. Maria Cristina Olaru)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.