CONCURSUL JUDEȚEAN DE DRAMATIZARE “CARNAVALUL PERSONAJELOR,,

Proiectul Educațional Județean ,,Carnavalul Personajelor,, ,  avizat de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, a fost conceput pentru a pune în valoare cunoașterea dramaturgilor români, receptarea mesajelor pieselor de teatru, interpretarea rolurilor, capacitatea de cooperare a elevilor, confecționarea măștilor, a costumelor și a decorurilor, intonarea cântecelor și pictarea personajelor, dezvoltarea memoriei, a gândirii și a creativității copiilor.

Proiectul vizează și participarea cadrelor didactice cu articole, referate, proiecte la Simpozionul Județean ,,Creativitatea elevilor cultivată prin diverse discipline și metode,, , lucrările prezentate fiind publicate într-o revistă.

Doamna profesoară la învățământul primar Luminița Mocanu, de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga,, din Focșani, a coordonat Concursul Județean ,,Carnavalul personajelor,, , desfășurat la Biblioteca Județeană pentru copii din Focșani, pe 19 aprilie 2016.

La concurs, au interpretat  piese de teatru și roluri muzicale  copiii de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga,, – Focșani, de la Școala Gimnazială ,,Ion Basgan,, – Focșani, de la Școala Gimnazială ,, Alexandru Vlahuță,, – Focșani, de la Grădinița Nr. 1 – Focșani și de la Grădinița Nr.4 – Focșani.

Programul Concursului de dramatizare ,,Carnavalul personajelor,,:

 1. Dinu Miruna, Neculai Adela, Nițu Andrei, Stoica Bogdan (prof. Mocanu Luminița) – ,,Vizita,, de I.L. Caragiale
 2. Gîrboiu Ștefan, Simion Alexia (prof. Măciucă Adriana) – ,,Albă-ca-Zăpada,, de Frații Grimm
 3. Sava Răducă Ioana (prof. Alexandrescu Crăița) – ,,Ursul păcălit de vulpe,, de I. Creangă
 4. Bădică Alina, Bogdan Eduard, Cheptea Cosmin, Dumitru Raluca, Hîrșu Florin, Rusen Cristina (prof. Angheluță Nicoleta) – ,,Domnul Goe,, de I.L. Caragiale
 5. Iliescu Adriana (prof. Ivan Alexandrina) – ,,Ce te legeni,, de M. Eminescu
 6. Bîgiu-Diaconu Maria-Magdalena(prof. Cojocea Nicoleta) –,,Capra, lupul și viezurele,,
 7. Grigoraș Marian (prof. Cojocea Nicoleta) – ,,Prințul Miorlau,, de N. Cassian
 8. Harabagiu Bianca (prof. Cojocea Nicoleta) – ,,Scufița roșie,, de Frații Grimm
 9. Budescu Daria, Butu Melu Gabriela, Ceobotaru Maria, Cernat Andrada, Eftimie Adrada, Martie Alecsia, Nistor Adelina, Șerban Anca (prof. Nedelcu Gina) – ,,Curcubeul,, de V. Poenaru
 10. Vrabie Lorelai (prof. Avram Nicoleta) – ,,Unde-s ochelarii?,, de O. Cazimir
 11. Petrea Maria Timeea (prof. Flămînzanu Stela) – ,,Punguța cu doi bani,, de I. Creangă
 12. Mihăilă Teodora (prof. Șerban Ionica) – ,,Acceleratul,, de G. Topîrceanu

Doamna bibliotecară Olaru Cristina, profesorii, părinții și bunicii micilor artiști au apreciat interpretările copiilor, iar organizatoarea prof. Luminița Mocanu i-a răsplătit cu diplome.

 

Azi am fost la biblioteca scoala altfel : Concursul județean d…Azi am fost la biblioteca scoala altfel : Concursul județean de dramatizare Carnavalul personajelor peste 100 de participanti, prescolari, elevi, cadre didactice, parinti si multe emotii, talent din plin si o sala arhiplina, locuri pe scaune, in picioare si… direct pe jos.

Posted by Biblioteca Pentru Copii Vrancea on 19 Aprilie 2016

Posted by Biblioteca Pentru Copii Vrancea on 19 Aprilie 2016

Harabagiu Bianca (prof. Cojocea Nicoleta) – ,,Scufița roșie,, …CONCURSUL JUDEȚEAN DE DRAMATIZARE
,,CARNAVALUL PERSONAJELOR,,

Proiectul Educațional Județean ,,Carnavalul Personajelor,, , avizat de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, a fost conceput pentru a pune în valoare cunoașterea dramaturgilor români, receptarea mesajelor pieselor de teatru, interpretarea rolurilor, capacitatea de cooperare a elevilor, confecționarea măștilor, a costumelor și a decorurilor, intonarea cântecelor și pictarea personajelor, dezvoltarea memoriei, a gândirii și a creativității copiilor.

Posted by Biblioteca Pentru Copii Vrancea on 19 Aprilie 2016

Posted by Biblioteca Pentru Copii Vrancea on 19 Aprilie 2016

1. Dinu Miruna, Neculai Adela, Nițu Andrei, Stoica Bogdan ,,V…1.ACTORI Dinu Miruna, Neculai Adela, Nițu Andrei, Stoica Bogdan (prof. Mocanu Luminița) – ,,Vizita,, de I.L. Caragiale

Posted by Biblioteca Pentru Copii Vrancea on 19 Aprilie 2016

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.