Club gratuit de engleză pentru adulţi

Pentru a continua tradiţia cluburilor de limbi străine, atât de solicitate de comunitate, Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea a iniţiat un Club pilot de conversaţie engleză pentru adulţi, nivel intermediar şi avansat, coordonat de un voluntar american la Corpul Păcii Stephen Hallstrom, şi bibliotecara .Anamaria Cătănoiu.

Clubul aduce un plus de noutate şi originalitate prin faptul că se adresează de această dată educaţiei adulţilor (lifelong learning – învăţare pe tot parcursul vieţii), o categorie de vârstă cu nevoi reale de comunicare în limba engleză dar cu puţină experienţă în conversaţie.

Un alt element de noutate este formula de lucru, grupul pilot selectat fiind format doar din 5-6 adulţi din diverse categorii socio-profesionale, cu vârste cuprinse între 30 şi 55 ani. Metoda de lucru se bazează pe conversaţie liberă, pe diverse teme şi urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de conversaţie, depăşirea tracului lingvistic şi al exprimării, dar şi socializarea, coeziunea şi lucrul în echipă. Instrumentele de lucru sunt documentele din fondul de referinţă al Centrului de Limbi Străine (dicţionare, manuale, ghiduri de conversaţie, etc).

 

Clubul a fost iniţiat în urma numeroaselor solicitări din partea comunităţii, care a apreciat activităţile similare desfăşurate în trecut la Centrul de Limbi Străine. Cu ajutorul lui Stephen acest club este acum posibil şi  este conceput pentru a se încadra în axa prioritară de acţiune a Uniunii Europene – Educaţia Adulţilor, învăţare pe tot parcursul vieţii (Lifelong learning)”. -Anamaria Cătănoiu, coord. Centrul de Limbi Străine

Clubul este gratuit, se întruneşte săptămânal, în ziua de marţi, la sediul Centrului de limbi străine al bibliotecii din strada Mr. Gh. Sava, nr.4.

3 Comentarii

 1. Anisoara Modoran

  Cum sa ma inscriu ? Eu si o colega de servici vrem sa participam la aceste sedinte de conversatie pentru a ne perfectiona limba engleza.

 2. Anisoara Modoran

  Am inteles ca e in fiecare marti pe Str.Maior Gh. Sava la nr.4 dar la ce ora?!

 3. Raluca

  Sunt interesata de oportunitatea oferita cu atata daruire de Biblioteca Judeteana, si anume Clubul de limba engleza pentru adulti, mai precis de conceptul ,,lifelong learning”. Cand se mai fac inscrieri va rog sa ma aveti in vedere. Va doresc, o primavara frumoasa!
  Cu respect,
  Raluca Soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.