BIBLIONET aduce încă 69 de calculatoare în Vrancea !

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea are plăcerea de a vă anunța intrarea în runda a treia, 2011, prin Programul Bioblionet – lumea în biblioteca mea, a încă 14 biblioteci publice din județul Vrancea care vor fi dotate  cu 50 de calculatoare și echipamente IT.

 De asemenea, și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va primi 19 calculatoare și echipamente IT care vor fi distribuite în trei secții: Sala Internet, Secția pentru copiii și tineret și Filiala Sud.

În anul 2010, prin acest program au fost dotate primele 17 biblioteci din județ cu 56 de calculatoare, echipamente IT și softul necesar.

Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea” este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates și are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, Fundația EOS (Educating for an Open Society), Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și bibliotecile publice românești.

IREX (International Research & Exchange Board) este o organizație internațională non-profit, care oferă asistență și programe inovatoare menite să contribuie la creșterea calității în educație, să întărească mass media independentă și să încurajeze dezvoltarea unei societăți civile pluraliste.

ANBPR s-a înființat în 1990 cu scopul de a oferi o direcție profesională bibliotecarilor. Cu peste 3 000 membri și filiale în aproape toate județele,
ANBPR reprezintă interesele bibliotecarilor la nivel național, susține cursuri și publică materiale de dezvoltare profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.