PROGRAMUL cluburilor gratuite pentru copii și adolescenți

Cele 5 cluburi gratuite organizate la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea și dedicate copiilor și adolescenților focșăneni  au început din 4 iunie 2013!

PROGRAMUL până la vacanța de vară a copiilor este următorul:

program cluburi biblioteca

Cele 15 grupe formate au în componența lor 176 de copii și adolescenți care, timp de 8 întâlniri (1 întâlnire /săptămână)  vor desfășura activități sub formă de  ateliere creative, lectură și cursuri interactive,  împletite cu bucuria de a învăța și a descoperi dar și cu distracție, muzică și surprize.

Cluburile sunt coordonate de bibliotecari și cei 25 de voluntari ai bibliotecii și se vor desfășura după-amiaza, la Secția pentru Copii și Tineret, strada Nicolae Titulescu nr. 12, telefon 0237 / 626646.

Pe fiecare club în parte sunt afișate grupele cu numele copiilor și programul. Cei care, din diferite motive, nu pot participa sunt rugați să sune la telefonul afișat pentru a anunța acest lucru. Vor fi completate grupele cu cei din lista de așteptare. (Pentru a citi numele copiilor din liste dați click pe linkul albastru unde sunt afișate grupele iar pentru a vizualiza programul dați click pe fotografie).

Pentru cei care iubesc lectura, discuțiile despre cărțile preferate și vor să-și facă noi prieteni personaje de poveste sau de viață, le oferim posibilitatea să se înscrie la clubul ”Taraba poveștilor”. Vom fi împreună într-un spațiu relaxat, în care să citim, să dezbatem și să călătorim în lumea fascinantă a cărților bune dar și a personajelor preferate. De ce? Pentru că la biblioteca noastră vor putea învăța să iubească lecturile, să-și dezvolte gândirea, creativitatea, vocabularul și să învețe să-și exprime liber propriile trăiri și emoții.

  • Clubul ”Povestașilor IT”
  • Grupa 1

Scriind propriile povești copii și adolescenții vor descoperi că acestea au viață. Le vor spune cu ajutorul metodologiei DigiTales, reușind să dea glas propriilor personaje, prin creativitate și imaginație, contribuind la schimbarea unor atitudini și comportamente.  Astfel, vom scrie împreună povești, le putem desena și apoi fotografia, vom căuta muzica ce ne-o inspiră povestea şi, la final, vom utiliza programul Windows Live Movie Maker pentru a realiza poveștile digitale. La sfârșitul atelierului vor fi invitați părintii, bunicii și frații pentru a  viziona împreună creațiile copiilor.

  • Clubul ”Muzicanții din…bibliotecă”
  • Grupa 1

Cu toți am cântat sau cântăm în continuare, chiar dacă ni se spune că nu avem voce sau ureche muzicală. Cu toții știm că un copil care cântă este un copil fericit și sănătos. La Clubul de muzică al bibliotecii, cu toții vom cânta și mai mult! Și mai bine!

La bibliotecă, ei vor învăța să cânte în joacă – cu vocea, vor face exerciții vocale, își vor folosi imaginația, vor experimenta ritmul și își vor dezvolta auzul muzical. Vor învăța să se relaxeze prin muzică și vor face audiții din muzica lumii, cu povești și legende pe marginea lor, istorisiri despre cum se cântă și cum se trăiește acolo. Cu alte cuvinte, vor da frâu liber creativității și inspirației, începând – prin joc – să înțeleagă și să învețe cu adevărat muzica.

De ce avem nevoie de bune maniere? Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în interacţiunea online, bunele maniere sunt cheia supravieţuirii contactului cu cei din jur. Bunele maniere înseamnă să faci față cu umor, inteligență și respect interacțiunilor sociale.

Pentru aceasta vom învăța împreună, în cadrul cursului de bune maniere în viața de zi cu zi dar și pe internet, un set de reguli care pornesc de la ideea că importanța cea mai mare o are nu modul în care ții furculița la masă, de exemplu, ci considerația pe care o arăți celorlalți însușindu-ți un comportament civilizat și elegant.

Pentru cei cărora le place să deseneze, să lucreze cu diferite materiale în domeniul handmade, am pregătit  Clubul ”DecoArt”. Astfel, toată lumea va fi fericită: copiii își vor etala talentele, iar părinții le vor putea urmări operele expuse, nu doar acasă ci și la bibliotecă.

Copiii, cu vârsta între 7 și 13 ani, pot învăța la ”DecoArt” mai multe tehnici și noțiuni elementare de desen și creații handmade iar imaginația lor se va dezvolta într-un mod creativ, desenul și pictura fiind o modalitate extraordinară de liberă exprimare iar copiii se vor simți niște adevărați artiști!

Vă așteptăm alături de noi în fiecare zi!

fără comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. Biblioteca sunt EU - [...] Biblioteca Județeană Vrancea găzduiește câteva cluburi gratuite, bazate pe voluntariat, pentru tineri și adolescenți – detalii pe bjvrancea.ro [...]
  2. Voluntar de profesie - Vodafone - [...] al clubului “Bune maniere online”. Detalii despre aceste cluburi găsiți pe site-ul bjvrancea.ro. [...]
  3. Voluntariat la bibliotecă | alescandra - [...]             Cele 5 cluburi sunt: Clubul de Lectură ”Taraba poveștilor” unde sunt 4 grupe de vârstă, Clubul ”Povestașilor IT”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.