O zi a împlinirii – 24 ianuarie 1859

Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” marchează și în acest an momentul istoric al Unirii din 24 ianuarie 1859 sub Alexandru Ioan Cuza.
De această dată Sala de Lectură, a Bibliotecii Județene, a pregătit și editat pentru public filmul documentar „O zi a împlinirii – 24 ianuarie 1859”. Filmul documentar este realizat de bibliotecarii: Nicoleta Oprișan, Corina Aiacoboae și Mariana Greculescu, montaj: Virgil Pătru, înregistrare: Traian Coșoreanu, voce: Dan Băjenaru. Au fost utilizate imagini și texte din colecțiile bibliotecii, filmul având și o bibliografie a documentelor folosite. Coloana sonoră, selectată din Pheonix, Hora Unirii și Cuvântul lui Ion Roată către Divan, întregește acest film documentar pe care îl veți putea viziona, începând de luni, la toate secțiile bibliotecii.

Secția pentru Copii și Tineret marchează acest eveniment, împreună cu preșcolarii și cadrele didactice la Grădinița nr. 18. Participă Grupa mijlocie B „Winnie”(coord. Doina Dima, Luminița Turbatu), și Grupa mijlocie C „Îngerașii”(coord. Alina Brumaru și Lidia Vișcolaș) care au pus în valoare acest eveniment prin cântece, poezii. Bibliotecarii vor lectura poveștile „Moș Ion Roată și Unirea” și „Moș Ion Roată și Cuza Vodă” . În final vor dansa cu mic, cu mare, Hora Unirii, simbol al acestui eveniment legat de Unirea Principatelor Române.

Filiala Sud a pregătit un program dedicat Unirii, în colaborare cu Școala “Alexandru Vlahuță” cls. a IV- a C. înv. Ion Flotentina. Elevii vor viziona filmul documentar „O zi a împlinirii – 24 ianuarie 1859” și vor asculta povestiri despre Unire in lectura bibliotecarilor.
Biblioteca Județeană vă așteaptă la toate sediile, unde vor unde fi prezentate publicului expoziții de carte veche, documentară și carte curentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.