Nou la bibliotecă – Club gratuit de balet

De astăzi, 1 iulie, încep cluburile gratuite organizate în perioada vacanței de vară la Secția pentru copii și tineret Oana Diana Renea a Bibliotecii Județene Vrancea, unde  numărul înscrierilor la cluburile deja înființate a depășit așteptările noastre.

De aceea Biblioteca Județeană Vrancea a  dat curs ofertei venite din partea  Retro Dance Studio care va derula gratuit în această vară un club de balet la bibliotecă.

          Înscrierile pentru clubul de balet  vor avea loc în perioada 1 – 7 iulie, la tel. 0237626646 sau la sediul secției pentru copii, iar în limita locurilor existente se vor înființa 2 grupe  de vârstă a câte 10 cursanți.

Micii dansatori vor avea onoarea să învețe de la maeștrii de balet Mariana și Mircea Polesmic de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa, cum să-și coordoneze mișcările și să-și îmbunătățească flexibilitatea, o ținuta corectă și armonioasă a corpului, vor dobândi grație, echilibru și mobilitate și  își vor dezvolta latura artistică prin cunoașterea noțiunilor de muzicalitate si ritm.

            La cele 5 cluburi de lectură, desen, hand-made, film și clubul adolescenților de inteligență emoțională s-au înscris aproximativ 170 de elevi, care își vor petrece vacanța de vară într-un mod activ, instructiv și recreativ în  bibliotecă.

            Și în acest an, inițiativa bibliotecarilor este sprijinită de voluntari, cărora le mulțumim pentru  implicarea în organizarea și desfășurarea acestor cluburi.

Astfel, luni la Clubul de lectură, care este structurat pe două grupe de vârstă, elevii din clasele primare vor deveni mici cărturari sub îndrumarea dnei prof. Violeta Grigoraș iar cei din gimnaziu vor învăța arta declamației pentru cei un pic mai mari călăuziți de dna  prof.Lucica Nistor și bibl. Cătălina Pleșcan.

Marți, Clubul de desen este destinat celor cărora le place să se exprime prin culoare și este coordonat de bibliotecara Roxana Făcaoaru și de voluntarii Ema Bucur și Daniel Spătaru.

Miercuri la Clubul de hand made, copii își vor cultiva și dezvolta simțul artistic prin îmbinarea și lucrul cu diverse materiale, îndrumați de dna prof. Mihaela Bădin, ing. Dana Cazacu și bibl. Rodica Taftă.

Ziua de joi este destinată Clubului adolescenților care are ca temă inteligența emoțională și este susținut de bibliotecarul Adrian Țiglea, voluntarii Daniela Gulerez și Andra Bogoi și bibl. Mariana Chirilă.

Vineri la Clubul de film elevii înscriși vor putea viziona filme de aventură, de cunoaștere, ecranizări a romanelor din programa școlară și desene animate sub îndrumarea bibliotecarelor Mariana Chirilă, Cătălina Pleșcan și Rodica Taftă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.