Lecții de viață la Școala părinților

Cea de a doua întâlnire din proiectul Școala Părinților Prima a fost susținută de  doamna Maria Arginteanu – psiholog, care a prezentat particularitățile  psihoemoționale ale copilului  la diferite categorii de vârstă.

Această expunere a fost o adevărată lecție de viață pentru părinții care au participat.  Cu informații punctuale, explicații documentate și exemple, trecând de la general la particular, doamna psiholog a reușit să într-un timp foarte scurt să ne facă să înțelegem unde greșim, dacă greșim și cum putem îmbunătății relația părinte-copil. Întâlnirea a fost atât de interesantă, de bine documentată și plină de informații utile încât părinții au înțeles singuri unde greșesc.

La sfârșitul prezentării putem spune că am învățat cea mai importantă lecție: că fiecare copil are personalitate, abilități specifice și lipsuri, iar problemele copiilor noștri sunt de fapt problemele noastre, ale părinților, pe care trebuie să învățăm să le gestionăm și să le găsim cea mai bună rezolvare.

„Proiectul continuă cu  încă patru întâlniri susținute de Maria Arginteanu –psiholog, în care problematica va fi aprofundată. Astfel joi, 15 octombrie vor fi prezentate informații despre noțiunea de conștient /inconștient și relațiile dintre cele două, greșeli frecvente în abordarea copilului și cum pot fi ele redresate.

Vă așteptăm cu încredere joi 15 octombrie, ora 17.00,  la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea (str. N. Titulescu nr. 12, tel 0237626646), la aceste lecții pentru părinți sau viitori părinți pe care trebuie să le primim cu maturitate și înțelepciune și care vor ajuta la dezvoltarea noastră ca persoane adulte și vor aduce îmbunătățiri reale  relației părinte-copil.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că atât părinții cât și copii au de învățat “lecția comunicării” la care, trebuie să recunoaștem, nu toți avem nota 10. ”( bibl. Maria- Cristina Olaru – coord. Proiect Şcoala Părinţilor).

IMG_2241 IMG_2242 IMG_2244 IMG_2245 IMG_2246

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.