Curs gratuit de povestiri digitale pentru vârstnici: ALTFEL de POVEȘTI – Digi Tales!

La Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea începând de luni, 19 martie 2012 se vor spune ALTFEL de POVEȘTI!

Digi Tales sau Povești Digitale este un proiect ce încearcă să ofere o altă dimensiune și culoare artei de a spune povești și care combină textul cu imagini, muzică, film, voce pentru a pune în valoare diferite experiențe de viață, situații și perspective.

Astfel că, 16 pensionari, în 2 serii de câte o săptămână, vor participa la Cursul gratuit de ”Altfel de Povești – Digi Tales” oferit de Centrul de Formare al Bibliotecii Județene. Timp de 3 ore pe zi, în perioada 19 – 30 martie 2012, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Margareta Tătăruș, aceștia vor îmbina arta de a povesti cu instrumentele digitale și multimedia alături de software-ul specific creării de filme, pentru a crea povești digitale.

Acest curs este posibil datorită competențelor bibliotecarului trainer care au fost dobândite în urma unui curs de formare profesională Extending Creative Practices dintr-o inițiativă Grundtvig pentru Life Long Learning în cadrul Colegiului Goldsmith din Londra, Marea Britanie, cu sprijinul Fundației IREX București.

Proiectul DigiTales este implementat de un consorţiu cuprinzând Colegiul Goldsmith din Londra, Anglia, Fundaţia Progress din Bistriţa, România, Fundaţia Mitra din Slovenia, Centrul pentru Sociologie Urbană din Londra şi Laurea din Finlanda. Durata de implementare este 2010-2012 iar obiectivul programului este folosirea metodologiei DigiTales pentru incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia.

Acest curs gratuit oferit de Biblioteca Judeţeană este alături de alte proiecte şi evenimente, un mod fericit de a marca Anul 2012 – ca An European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii.

 

”Partenerii Bibliotecii Județene în acest proiect sunt Monitorul de Vrancea și site-ul www.focsaniulvechi.ro iar alături de CUVÂNT vor fi parte integrantă a acestui curs, internetul, calculatoarele, scannerul, aparatele foto și, nu în ultimul rând, albumele cu fotografii de familie și amintirile de-o viață ale participanților.

Minuni spuse sau nespuse, clipe trăite cu intensitate, comori ale sufletului păstrate până acum vor ieși la iveală prin poveștile digitale de viață create. Vor fi apoi împărtășite cu lumea întreagă prin intermediul Internetului, contribuind împreună la valorizarea istoriei orale și imaginației creatoare a comunității vrâncene.” – Margareta Tătăruș, trainer bibliotecar la Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.