Biblioteca Judeţeană a obţinut titlul de „FILIALA ANULUI” la Conferinţa ANBPR

În perioada 26-28 aprilie, a avut loc la  Târgu-Mureş  Conferinţa ANBPR BiblioPublica, cu tema „Impactul transformator al bibliotecii publice în comunitate”.

Această ediție a Conferinței ANBPR a adus în discuție rolul și funcțiile bibliotecii moderne în evoluția și dezvoltarea durabilă a comunităţii. Prin subiectele abordate, participanții au încercat să răspundă cum contribuie bibliotecile la satisfacerea nevoilor de informare ale comunităţii, în continuă diversificare.

A fost organizată şi gala  premiilor ANBPR la care Biblioteca Judeţeană Vrancea s-a înscris cu trei lucrări de specialitate,  la doua sectiuni diferite: Secţiunea dedicată activităţi profesionale  şi Secţiunea dedicată activităţii de Asociaţie

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea a fost reprezentată la conferinţa  de  bibliotecarii: Margareta Tătăruş – coordonator Secţia pentru copii şi tineret, Funica Gabriel: coordonator Secţia  colecţii speciale, Liliana Cristea bibliotecar.

Margareta Tătăruş a contribuit la prezentarea  Secţiunii tinerilor bibliotecari–TIBRO, participanţi la Şcoala de Vară pentru bibliotecari  „Sunt tânăr, deci mă implic!” a  Grupului TIBRO.La  Workshop-ul:  „Resurse de învăţare – experimentaţi, creaţi şi partajaţi!” a participat şi colega noastră  Liliana Cristea bibliotecar care a făcut o prezentare a diferitelor tipuri de E-readere.

La  festivitatea de premiere a Galei Premiilor ANBPR, Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea a obţinut   titlul de „FILIALA ANULUI” pentru cea mai activă filială a asociaţiei în anul 2011.

Este onorant pentru noi să primim această recunoaştere, la nivel naţional, a activităţii profesionale, cu atât mai mult cu cât este pentru a doua oară când Filiala ANBPR a bibliotecii noastre  primeşte acest titlu. La acest rezultat s-a ajuns prin frecvenţa şi tematica  întâlnirilor metodice şi implicarea tuturor bibliotecarilor din judeţ în activităţile profesionale.’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.