ACTIVITĂTI EXTRASCOLARE DESFĂSURATE LA Biblioteca Judeteană Vrancea – Filiala Sud

Luna aprilie a debutat pentru elevi  cu săptămâna „Să ştim mai multe, să fim mai buni” în care se desfăşoară o paletă diversificată de activităţi extrascolare.

Biblioteca are o bună colaborare cu școlile din cartier, de aceea o parte din activitățile organizate s-au desfășurat în cadrul Filialei Sud a Bibliotecii Județene Vrancea.

1 aprilie – Ziua Păsărilor

Astfel luni, 1 aprilie  la Filiala Sud a Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea  s-a sărbătorit Ziua Păsărilor, prin proiectului  ”Învață de la păsări să fii mereu în zbor”,  Acest proiect este desfășurat în colaborare Grădinita nr. 1 din Focșani  și a fost initiat de doamnele educatoare Violeta Gîsculescu, Nicoleta Avram și Mirela Enache. Copii și-au îmbunătătit notiunile de educație ecologică prin vizionarea unor filme documentare privind interacțiunea oamenilor cu mediul, despre cum apar și cum pot fi rezolvate problemele legate de protejarea si importanța păsărilor.

Pe parcursul actiunii copii au fost invitati să recunoască anumite tipuri de păsări, după sunetul pe care îl scot și din desenele prezentate de elevii Școlii nr.1 Nicolae Iorga, coordonati de dna bibliotecar Adriana Măciucă și dna prof. Gabriela Dumitru.

Ziua internațională a cărtii pentru copii

În fiecare an pe 2 aprilie se sărbătorește Ziua internațională a cărtii pentru copii, dată care coincide cu aniversarea datei de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen,

Biblioteca organizează an de an activități de stimulare a lecturii, în rândul preșcolarilor și a elevilor; utilizând resursele de carte ale bibliotecii cu scopul de a dezvolta creativitatea copiilor prin  apropierea şcolarilor de carte şi de cuvântul scris.

Elevii au învățat că răsfoind paginile unei cărţi, sunt mai aproape de personajele îndrăgite din basme, legende şi fabule, din schiţe, povestiri, romane şi chiar își pot face noi prieteni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.